u

24 Şubat 2013 Pazar

Pazar postu



Benim için kahvaltı gerçekten de günün en önemli öğünü ama Pazar kahvaltılarına verdiğim önem bambaşka.Aile ile geçirilecek en güzel vakitler,hoş sohbetler,havada uçuşan kahkahalar... Pazar kahvaltısında geçtiği için daha ayrı bir önem kazanıyor..
Pazar sofraları her zamankinden bol çeşitli ve şık oluyor.Bu şık sunumu hazırlamak için diğer aile fertlerinden birazcık erken kalkmak gerekiyor tabi.Eğer uykuya düşkünseniz bu erken kalkma işi biraz zor oluyor.Bu nedenle de çok vakit almayacak, el oyalamayacak pratik,aynı zamanda lezzetli tarifler arayışına geçiyorsunuz ve ben bu arayışa girdim.Pazar günleri bu pratik tariflerden birkaçını ve bizim pazar kahvaltısı için yaptıgımız tarifi sizinle paylaşacağım.

Kahvaltının vazgeçilmezi çok farklı tariflerle yumurta. O kadar çok çeşidi var ki hepsini yazmaya kalksak sadece yumurta tarifleri üzerine bir yazı olacak bu nedenle beğendiğim bir kaçını yazacağım. İlk olarak kırmızıbiberli yumurta.


Malzemeler
Kişi sayısına göre yumurta
3 adet kırmızıbiber
tuz,karabiber,pul biber,zeytinyağı ve maydanoz

Yumurtayı haşlatıp ikiye bölüyoruz ve servis tabağına alıyoruz. Kırmızıbiberleri közlüyoruz ve halka halka doğrayıp, maydanozumuzu ince doğrayıp yumurtaların üzerlerine koyuyoruz. Ardından yağ ve baharatları karıştırıp yumurtanın üzerine döküyoruz. Aynı malzemelerle bu tarifi de deneyebilirsiniz. Yumurta sarılarını ve çok küçük doğradığınız közlenmiş biberleri tuz ve karabiberle karıştırıp yumurta beyazlarının içini doldurup üzerini maydanoz yapraklarıyla süsleyin.
Evet şimdi annemin yaptığı kuru kayısı tatlısı tarifine geldi.
Malzemeler
1.5 Bardak Kuru Kayısı
Bir bardak su
Bir bardaktan biraz az Şeker
Üzeri için:ceviz ve tereyeğı(tereyegı agır olabilir bazen bunun sıvı yağda kullanabilirsiniz.)
Kuru kayısıları kaynatıyoruz ve pişmesine az kala şekeri ilave ediyoruz.5 -10 dk kadar sonra oluyor zaten,tabağa alıp kızdırdıgımız tereyagını üzerine döküyoruz,cevizle süslüyoruz ve kahvaltı masamızdaki yerini alıyor.

 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder